Stebo Amsterdam is nu Winford Amsterdam

Winford Amsterdam is van start gegaan in het schooljaar 2005-2006 in een klein, sfeervol pand in de Viottastraat als de derde Stebo-school. Begonnen met een tiental leerlingen in de onderbouw, kreeg het al snel naam in Oud Zuid als een warme school waar leerlingen onder strakke begeleiding de weg naar boven in hun schoolcarrière weer te pakken wisten te krijgen. De locatie is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige school met een volledig opleidingsaanbod, maar je voelt nog steeds de roots uit de onderbouwtijd: persoonlijk en direct onderwijs met veel aandacht voor studievaardigheden.

In 2009 is de school wegens de snelle groei van het leerlingenaantal verhuisd naar een mooie schoollocatie in de Speerstraat (Oud Zuid). Het geheel gerenoveerde gebouw in de stijl van de Amsterdamse School ademt een lichte en levendige sfeer. Het team bestaat uit een kern van “oudgedienden” en nieuwere docenten, die elkaar goed aanvoelen en gebruik maken van de “korte lijntjes” binnen de school. Op die manier is het steeds voor iedereen duidelijk wat er speelt en wat er moet gebeuren.

Leerlingen beleven goede herinneringen aan hun schooltijd bij Winford Amsterdam, en komen later nog vaak terug voor een praatje, of om weer even die sfeer te proeven. Dat zijn altijd mooie momenten, zeker als je dan hoort hoe goed onze leerlingen het in hun vervolg-carrière gedaan hebben. Daar leg ik graag even het werk voor aan de kant.

Geef een reactie