Stebo Den Haag is nu Winford Den Haag

Winford Den Haag ging in 2001 van start als tweede “Stebo” school. De oprichters Daan STEkelenburg en Huub BOuwens wilden na de succesvolle opbouw van hun school in Utrecht ook een stap maken in de residentie. De school betrok een pand aan de Jan van Nassaustraat 86, een leuk hoekpand in een kinderrijke buurt. Al snel werd dit pand te klein en werd de stap gemaakt naar de huidige locatie, het Korte Voorhout, eigenlijk te mooi voor een school. In het jaar van de verhuizing gebeurde er nogal wat. Twee andere particuliere scholen gingen dicht en de leerlingen stonden vrij plotseling bij Stebo op de stoep. Uiteraard probeerde Stebo de leerlingen en hun ouders te helpen en dat resulteerde in een enorme groei van de school. In de jaren daarna kwam de school in rustiger vaarwater en bouwde de school aan haar reputatie van gedegen examenonderwijs en een intensief onderbouwcurriculum.

Het docententeam bestaat uit een mix van “oudgedienden” en nieuwere docenten. Waarbij ook nieuwere docenten veelal een heleboel ervaring van elders meebrengen. De kleine klassen trekken docenten aan die pedagogisch en didactisch sterk zijn. De nauwe betrokkenheid met de leerlingen, het werken in een klein team en de directe lijnen spreken hen aan.

Leerlingen die naar Winford komen lopen vaak een dagje mee. Een veel gehoorde opmerking aan het eind van zo’n dag is dat de school eerder als familie aanvoelt dan als echte school. Terwijl er in de les veel meer gedaan wordt. En dat gevoel blijft. Daarom staat er nog regelmatig een oud-leerling binnen om “even een praatje” te maken. En met alle sociale media blijven we aardig op de hoogte van hun ontwikkelingen.

Voor mij, als directeur van deze school, heeft de plek nog steeds iets magisch. Ook ouders ervaren dat, “als ik hier les had gekregen…” Gelukkig kunnen wij elk jaar tientallen leerlingen die ervaring bezorgen!

Geef een reactie